Afrikkalainen villikoira

Afrikkalainen villikoira seisoo
  • Valtakunta: Animalia
  • Turvapaikka: Chordata
  • Luokka: Nisäkkäät
  • Tilaus: Carnivora
  • Perhe: Canidae
  • Suku: Lycaon
  • Laji: kuva
Miltä afrikkalaiset villikoirat näyttävät?

Afrikkalaiset villikoirat kasvavat noin keskikokoisen ja suuren koiran kokoon. Täysin kasvaneet he painavat välillä 40-80 kiloa ja kasvavat välillä 30 ja 43 tuumaa pitkä hartioilla. Toisin kuin muilla koirilla, heillä on neljä varpaita jaloillaan viiden sijaan. Heillä on myös melko suuret korvat, pitkät laihat jalat ja pitkä häntä.

Ehkä heidän ainutlaatuisin piirteensä on takki. Se on täplikäs eri väreillä, mukaan lukien valkoinen, ruskea, musta, punainen ja keltainen. Niitä kutsutaan usein maalatuksi koiraksi takkiensa vuoksi. Jokaisella villikoiralla on ainutlaatuinen kuvio.

Missä he asuvat?

Nykyään afrikkalaisia ​​villikoiria löytyy enimmäkseen itä- ja eteläosista Afrikka . He kävivät kerran paljon suuremmalla alueella Afrikassa. He asuvat pääasiassa savanniityt , mutta löytyy myös metsä- ja vuoristoalueilta Afrikasta.

Mitä afrikkalaiset villikoirat syövät?



Villit koirat metsästävät pakkauksissa ja voivat kaataa joitain suuria nisäkkäitä. He syövät eniten kaikkia nisäkkäitä, jotka he voivat saada kiinni ja tappaa, mukaan lukien antiloopit, impala, gnuu-vasikat, gasellit ja jopa suuret linnut, kuten strutsit .

Asuminen pakkauksessa

Afrikkalaiset villikoirat elävät susien kaltaisessa järjestäytyneessä pakkauksessa. Tyypillisessä pakkauksessa on 6-20 koiraa, mutta joitain suurempia pakkauksia on olemassa. Pakka metsästää yhdessä ja tarjoaa suojaa saalistajilta. Heidän on tiedetty auttavan toisiaan, jakamassa ruokaa ja huolehtimalla heikommista jäsenistä. Pakkaa johtaa dominoiva uros- ja naaraskoirapari.

Ovatko ne uhanalaisia?

Kyllä, afrikkalaiset villikoirat ovat uhanalaiset lajit . Aikaisemmin heitä asui lähes 500 000 Afrikassa, mutta nykyään luonnossa elää vain 3000-5000. Suurin uhka on elinympäristön menetys ihmisväestön vuoksi. Yksi paketti villikoiria tarvitsee selviytyäkseen melko suuren metsästysalueen. Kun niiden alue on päällekkäinen maanviljelijöiden kanssa, heidät tapetaan usein karjan suojelemiseksi.

Hauskoja faktoja Afrikan villikoirasta
  • He elävät tyypillisesti noin 11 vuotta luonnossa.
  • He ovat eräitä menestyneimmistä metsästäjistä, jotka tuovat noin 80% kohdennetusta saalistaan. Tätä verrataan leijoniin, jotka tavallisesti saavat kiinni vain noin 30% kohdennetusta saalistaan.
  • Muita näiden eläinten nimiä ovat afrikkalainen metsästyskoira, maalattu metsästyskoira ja koristeellinen susi.
  • Heillä on yksi tehokkaimmista puremista minkä tahansa maailman eläimen ruumiin koon vuoksi.
  • Tyypillisessä pentueessa on noin 10 pentua, mutta sillä voi olla vain 2 ja jopa 20 pentua.
  • Ennen kuin lauma alkaa metsästää, he hyppäävät innoissaan. He hyppäävät yli ja sukeltavat toistensa alle aiheuttaen innostuneita piippaavia ääniä.
  • Pakkaus pysyy liikkeellä, pysyy harvoin yhdessä paikassa yli päivän tai kaksi.
Lisätietoja nisäkkäistä:

Nisäkkäät
Afrikkalainen villikoira
American Bison
Kaksikyttyräinen kameli
Sinivalas
Delfiinit
Norsut
Jättipanda
Kirahvit
Gorilla
Virtahepot
Hevoset
Meerkat
Jääkarhuja
Preeriakoira
Punainen kenguru
punainen susi
Sarvikuono
Täplikäs hyeena