Kalju kotka

Kalju kotkan pää
Kalju kotka
Lähde: USFWS


Kalju kotka on eräänlainen merikotka, jolla on tieteellinen nimi Haliaeetus leucocephalus. Se on tunnetuin siitä, että se on Yhdysvaltain kansallinen lintu ja symboli.

Kalju kotkailla on ruskeat höyhenet, joissa on valkoinen pää, valkoinen häntä ja keltainen nokka. Heillä on myös suuret vahvat jalat. He käyttävät näitä saaliiden sieppaamiseen ja kuljettamiseen. Nuoret kalju kotkat peitetään ruskean ja valkoisen höyhenen seoksella.

Kalju kotka lennossa
Kalju kotka laskeutuu
Lähde: Yhdysvaltain kala- ja villieläinpalvelu

Kalju-kotkalla ei ole todellista saalistajaa, ja se on ruokaketjunsa kärjessä.



Kuinka suuret ovat Bald Eagles?

Kalju kotkat ovat suuria lintuja, joiden siipien kärkiväli on 5-8 jalkaa ja runko vaihtelee 2 jalasta hieman yli 3 jalkaan. Naaraat ovat miehiä suurempia ja painavat noin 13 kiloa, kun taas miehet painavat noin 9 kiloa.

Missä he asuvat?

He haluavat asua lähellä suuria avovesiä, kuten järviä ja valtameriä, ja alueilla, joilla on hyvä syötävä ruoka ja puita pesien tekemiseen. Niitä löytyy suuressa osassa Pohjois-Amerikka mukaan lukien Kanada, Pohjois-Meksiko, Alaska ja 48 Yhdysvallat .



Kalju kotkat pesässä
Kalju kotkan poikaset
Lähde: Yhdysvaltain kala- ja villieläinpalvelu
Mitä he syövät?

Kalju kotka on petolintu tai raptor. Tämä tarkoittaa, että se metsästää ja syö muita pieniä eläimiä. He syövät enimmäkseen kalaa, kuten lohta tai taimenta, mutta syövät myös pieniä nisäkkäitä, kuten kanit ja pesukarhu. Joskus he syövät pieniä lintuja, kuten ankkoja tai lokkeja.

Heillä on erinomainen näkökyky, jotta he voivat nähdä pienen saaliin erittäin korkealta taivaalta. Sitten he tekevät sukellushyökkäyksen erittäin suurilla nopeuksilla saadakseen saaliinsa terävillä kipuillaan.

Onko kalju kotka uhanalainen?

Nykyään kalju kotka ei ole enää vaarassa. Kerran se oli uhanalainen Manner-Yhdysvalloissa, mutta toipui 1900-luvun lopulla. Se siirrettiin uhanalaisten luetteloon vuonna 1995. Vuonna 2007 se poistettiin kokonaan luettelosta.

Hauskoja faktoja Bald Eaglesista

  • He eivät ole oikeastaan ​​kaljuja. He saavat nimen sanan 'kalju' vanhasta merkityksestä valkoisten hiustensa vuoksi.
  • Suurimmat kalju kotkat asuvat yleensä Alaskassa, jossa ne joskus painavat jopa 17 kiloa.
  • He elävät noin 20-30 vuotta vanhoja luonnossa.
  • He rakentavat kaikkien Pohjois-Amerikan lintujen suurimman pesän. Pesiä on löydetty jopa 13 jalkaa ja jopa 8 jalkaa leveitä.
  • Jotkut kaljuun kotkan pesät voivat painaa jopa 2000 kiloa!
  • Kalju kotka on sinetissä Yhdysvaltain presidentti .
  • Kalju kotkat voivat lentää jopa 10000 jalkaa.


Kalju kotka lentää ja pitää kalaa
Kalju kotka, jonka kaloissa on kaloja
Lähde: Yhdysvaltain kala- ja villieläinpalvelu




Lisätietoja linnuista:

Sininen ja keltainen ara - Värikäs ja puhukas lintu
Kalju kotka - Yhdysvaltojen symboli
Kardinaalit - Kauniit punaiset linnut, jotka löydät takapihaltasi.
Flamingo - Tyylikäs vaaleanpunainen lintu
Sinisorsa - Opi tästä mahtavasta Ankasta!
Strutsi - Suurimmat linnut eivät lentää, mutta ihmiset ovat nopeita.
Pingviinit - Uivat linnut
Punahäntä Hawk - Raptor