Pilvinen Leopard


Pilvinen leopardi on iso kissa. Se saa nimensä suuresta pilvestä kuin kehon pisteistä. Nämä pilvet tai paikat on piirretty mustalla, kelta-ruskea tai harmaa tausta.

Missä pilvinen leopardi elää?

Pilvinen leopardi asuu Kaakkois-Aasia maissa, kuten Intia, Kiina, Thaimaa, Laos, Nepal ja Vietnam. Heidän ensisijainen elinympäristö ovat trooppiset ja subtrooppiset ikivihreät metsät.



Kuinka suuret he saavat?

Tyypillinen pilvinen leopardi painaa 25-35 kiloa ja kasvaa noin 35 tuumaa pitkäksi, ilman heidän pyrstöään, joka voi olla yhtä pitkä kuin heidän ruumiinsa. Heillä on paksu ja raskas kissa kissalle, ja urokset ovat usein kaksi kertaa isompia kuin naaraat.



Pilviset leopardit ovat erinomaisia ​​kiipeilijöitä ja viettävät todennäköisesti paljon aikaa puissa luonnossa. Heillä on suuret tassut ja pitkät, terävät kynnet, joiden avulla ne voivat tarttua puiden oksiin ja jopa ripustaa ylösalaisin. He voivat myös kiivetä puista päin ensin terävillä kynsillään. He käyttävät pitkää häntä auttamaan heitä tasapainottamaan kiipeessään puissa.

Mitä he syövät?

Tutkijat eivät tiedä paljon siitä, mitä pilvessä leopardit syövät luonnossa, mutta todennäköisesti he syövät erilaisia ​​eläimiä, kuten peuroja, linnut , apinat, piikkisiat, siat ja vuohet. Koska he ovat niin hyviä puiden kiipeilijöitä, he todennäköisesti piiloutuvat puihin, jotka hyppäävät saaliinsa ylhäältä. Heillä on kooltaan erittäin pitkät koirahampaat, jotka auttavat heitä ottamaan ison saaliin yhdellä puremalla.

Ovatko ne uhanalaisia?

Kyllä, pilvinen leopardi on tällä hetkellä listattu haavoittuvaksi. Tämä johtuu siitä, että suuri osa heidän metsäympäristöstään tuhoutuu metsäkadon vuoksi. Myös salametsästäjät metsästävät heitä, vaikka ne ovat paikallisten lakien suojaamia. Koska he ovat yksinäisiä olentoja ja niitä on vaikea löytää luonnosta, tiedemiehet eivät tiedä, kuinka moni heistä on elossa tänään, mutta on varmasti, että luvut vähenevät.

Hauskoja tietoja pilvestä leopardista

  • Sen tieteellinen nimi nebulosa tarkoittaa latinaksi pilvistä.
  • Heistä tulee itsenäisiä noin 10 kuukautta syntymänsä jälkeen. Heidän elinikänsä arvioidaan olevan 10-15 vuotta.
  • Sillä ei ole aivan täyttä mölyä kuin joillakin isoilla kissoilla (leijonat, tiikerit), joten sitä pidetään joskus omassa keskikokoisen kissansa luokassa.
  • Se on kaksinkertainen sauma, joka antaa sille vielä enemmän ketteryyttä puiden kiipeämisen aikana.
  • Malesialaiset kutsuvat pilvistä leopardia 'Tree Tigeriksi'.


Lisätietoja kissoista:

Gepardi - Nopein maa-nisäkäs.
Pilvinen Leopard - Uhanalainen keskikokoinen kissa Aasiasta.
Lionit - Tämä iso kissa on viidakon kuningas.
Maine Coon -kissa - Suosittu ja iso lemmikkikissa.
Persialainen kissa - Suosituin kotieläiminä pidetty kissa.
Tiikeri - Suurin isoista kissoista.