Opi isosta kissasta, joka on viidakon kuningas.

Leijonan pää


Lionit ovat isoja kissoja, jotka tunnetaan nimellä '' viidakon kuningas. Niitä on Afrikassa ja Intiassa, missä he istuvat ruokaketjun kärjessä.
  • Afrikan leijonat - Afrikan leijonien tieteellinen nimi on Panthera leo. Suuressa osassa keski- ja eteläosaa on leijonia Afrikkalainen savanni .
  • Aasialaiset tai intialaiset leijonat - Intian leijonien tieteellinen nimi on Panthera leo persica. Nämä leijonat löytyvät vain Intian Gujaratin Gir-metsästä. Nämä leijonat ovat uhanalaisia, koska luonnossa elää vain noin 400 jäljellä.

Ylpeys tai lionien ryhmä

Lion Pride

Leijonaryhmää kutsutaan ylpeydeksi. Lionit ovat ainoat todella sosiaaliset kissat. Leijonien ylpeys voi vaihdella 3: sta jopa 30: een. Ylpeys koostuu yleensä leijonista, heidän pennuistaan ​​ja muutamasta urosleijonasta. Leijonat hoitavat suurimman osan metsästyksestä, kun taas urokset vartioivat enimmäkseen ylpeyttä ja suojaavat pentuja. Leijonat työskentelevät yhdessä metsästääkseen ja voivat kaataa suuren saaliin kuten vesipuhvelit.

Kuinka isoja ne ovat?

Lionit ovat toiseksi suurin kissa tiikerin takana. He voivat saada jopa 8 jalkaa pitkiä ja yli 500 kiloa. Urosleijonilla on kaulan ympärillä suuri karvapeite, joka erottaa heidät naisista. Miehet ovat yleensä isompia kuin naiset.

Mitä he tekevät koko päivän?

Lionit makasivat suurimman osan päivästä lepäämällä varjossa. Ne varastoivat energiaa lyhyille voimakkaille metsästysjaksoille, joissa he voivat juosta erittäin nopeasti lyhyitä jaksoja saadakseen saaliinsa. Heillä on taipumus olla aktiivisempia ja metsästää hämärän ja aamunkoiton aikana.



Mitä he syövät?

Lionit ovat lihansyöjiä ja syövät lihaa. Ne voivat kaataa melkein kaikki kunnollisen kokoiset eläimet. Jotkut heidän suosikki saalistaan ​​sisältävät vesipuhvelit, antiloopit, gnuu, impala ja seeprat. Lionien tiedetään tappavan ajoittain suuria petoja, kuten norsuja, kirahveja ja sarvikuonoja.

Vauvan leijonat

Vauvan leijonia kutsutaan pennuiksi. Kaikki muut ylpeyden jäsenet huolehtivat ylpeänä olevista pennuista, ja he voivat hoitaa mitä tahansa leijonaa, ei vain heidän äitinsä. Nuoret miehet karkotetaan ylpeydestä 2–3-vuotiaina.

Hauskoja faktoja lioneista
  • Lionit ovat kuuluisia kovasta mölystään, joka kuuluu jopa 8 mailin päässä. He voivat tehdä niin kovaa mölyä, koska kurkun rusto on muuttunut luiksi. Heillä on taipumus mölyä enemmän yöllä.
  • Leijona on pitempi kuin tiikeri, mutta ei painaa niin paljon.
  • Leijonan tärkein saalistaja kilpailija Afrikassa on täplikäs hyeena.
  • Vaikka naarasleijonat metsästävätkin, urosleijona saa usein syödä ensin.
  • He ovat erinomaisia ​​uimareita.
  • Lionit elävät noin 15 vuotta luonnossa.
Leijonahampaat ovat melko suuria



Lisätietoja kissoista:

Gepardi - Nopein maa-nisäkäs.
Pilvinen Leopard - Uhanalainen keskikokoinen kissa Aasiasta.
Lionit - Tämä iso kissa on viidakon kuningas.
Maine Coon -kissa - Suosittu ja iso lemmikkikissa.
Persialainen kissa - Suosituin kotieläiminä pidetty kissa.
Tiikeri - Suurin isoista kissoista.