Opi suurimmasta maaeläimestä.

Norsu



Norsut ovat maailman suurimpia maaeläimiä. Afrikkalainen norsu löytyy Afrikan mantereelta ja intialainen norsu löytyy Aasiasta. Elefantit ovat sekä nisäkkäitä että kasvinsyöjiä, eli he syövät vain kasveja eikä lihaa.

Norsutyypit

Elefantteja on kahta päätyyppiä: afrikkalainen norsu ja intialainen norsu.
  • Afrikkalainen norsu - Afrikkalainen norsu on isompi kuin intialainen norsu. Sillä on myös suuremmat korvat. Sekä miehillä että naisilla on hampaita. Afrikkalaisella elefantilla on ryppyinen harmaa iho, heilunut selkä ja tavaratilan päässä kaksi vinkkiä, joita se voi käyttää kuin sormia tavaroiden noutamiseen.
  • Intialainen norsu - intialainen tai aasialainen norsu on pienempi kuin afrikkalainen norsu ja sillä on pienemmät korvat. Heillä on enemmän kyynärpää ja vain yksi sormen muotoinen kärki tavaratilan päässä. Myös heidän ihonsa on yleensä vähemmän ryppyinen kuin afrikkalainen norsu.

Norsun juna vauvan kanssa

Kuinka suuria ne ovat?

Norsut ovat todella jättimäisiä eläimiä. Ne voivat kasvaa 11 metriä pitkiksi ja painaa jopa 13000 kiloa. Kaikkien aikojen suurin norsu oli 13 jalkaa pitkä ja painoi 24000 kiloa! Norsujen ruokahalut ovat yhtä suuria kuin niiden koko. He voivat syödä jopa 400 kiloa ja juoda jopa 30 litraa vettä päivässä.

Miltä he näyttävät?



Elefanteilla on monia mielenkiintoisia ominaisuuksia, kuten jättiläiskorvat, pitkät hampaat ja valtava runko. Norsut räpyttävät jättiläiskorvansa jäähtymään. Heidän hampaat voivat olla jopa 10 jalkaa pitkiä. Norsut kaivavat tai raaputtavat puiden kuoren hampaillaan. Joskus he käyttävät niitä taisteluun. Heidän kasvot kasvavat koko elämänsä ajan.

Runko

Norsun runko on heidän monipuolisin lisäosa. Elefantit käyttävät pitkiä rungoitaan poimiakseen niin pieniä ruohoteriä kuin ruokaa, mutta myös vetävät puun oksat saadakseen ruokaa. Elefantit käyttävät myös tavaratilaaan juomaan, hajuiksi ja imemään vettä suihkuttamaan itseään kylpyyn.

Ovatko he älykkäitä?

Norsuja pidetään erittäin älykkäinä. Heillä on erittäin kehittyneet sosiaaliset rakenteet ja viestintämenetelmät. He ovat myös erittäin taitavia työkaluista ja heitä voidaan kouluttaa kaikenlaisiin tehtäviin. Ehkä on jonkin verran totuutta sanontaan, että 'norsu ei koskaan unohda'.

Norsujen vauvat

Norsunvauvaa kutsutaan vasikaksi. Kuten kaikki nisäkkäät, vauvat ruokkivat äitinsä maitoa. Ne ovat karvaisia ​​ja yleensä kahden ja kolmen jalan korkeita.

Ovatko ne uhanalaisia?

Elefantit ovat koonsa ja arvostettujen norsunluunhampaidensa takia olleet pitkään suosittuja suurriistan metsästäjiä. Liian suuri metsästys on aiheuttanut norsujen määrän vähenemisen nopeasti. Norsut ovat nyt suojattu laji kaikkialla maailmassa.

Hauskoja faktoja norsuista
  • Norsun iho voi olla jopa tuuman paksu, mutta se on myös erittäin herkkä.
  • Kaikkien aikojen suurin norsu painoi 24000 kiloa ja oli 13 metriä pitkä.
  • He voivat kuulla toistensa puhelut jopa 5 mailin päässä.
  • Uros-elefantit tai sonnit elävät yksin, kun heistä on tullut aikuisia. Naiset tai lehmät elävät kuitenkin tiukoissa perheryhmissä, joita johtaa vanhin naaras, matriarkka.
  • Heillä on huono näkö, mutta erinomainen kuulo ja haju.
  • Toisin kuin yleisesti uskotaan, norsut eivät todellakaan pidä maapähkinöistä.
  • He heittävät hiekkaa ja likaa selälleen, jotta ne eivät palaisi.
  • Norsu on tarpeeksi älykäs tunnistamaan itsensä peilistä.
Norsut leikkivät

Lisätietoja nisäkkäistä:

Nisäkkäät
Afrikkalainen villikoira
American Bison
Kaksikyttyräinen kameli
Sinivalas
Delfiinit
Norsut
Jättipanda
Kirahvit
Gorilla
Virtahepot
Hevoset
Meerkat
Jääkarhuja
Preeriakoira
Punainen kenguru
punainen susi
Sarvikuono
Täplikäs hyeena