Opi näistä jättiläisistä valkoisista eläimistä.

pieni kuva jääkarhusta


Jääkarhut ovat jättiläisiä valkoisia karhuja. Ne ovat maailman suurimmat saalistajat. Ne voivat painaa jopa 1500 kiloa ja ovat kaksi kertaa suurempia kuin leijona. Jääkarhut voivat olla jopa 10 jalkaa pitkiä.

Missä he asuvat?

Jääkarhut elävät kaukana pohjoisessa jäätyvällä arktisella alueella. Ne on hyvin eristetty kylmältä raskaalla turkilla ja paksulla rasvakerroksella. Jääkarhun valkoinen turkki toimii myös naamiointina lumessa ja jäisessä arktisessa maastossa. Jääkarhut elävät jäällä talvella ja maalla kesällä, kun jää sulaa. Joskus talvella ne voivat olla yli 100 mailin päässä rannasta.

Jättimäinen valkoinen karhu


Mitä he syövät?

Jääkarhut metsästävät maalla ja merellä. He ovat mukavia jäisessä vedessä ja uivat etutassuillaan koirien tapaan. Hylkeet ovat jääkarhun tärkein ravinnonlähde, mutta jääkarhut syövät kaikenlaisia ​​asioita, mukaan lukien pienet eläimet ja marjat. Jääkarhut piiloutuvat usein jään aukkoon, josta sinetit tulevat ilmaan. Kun sinetti tulee ilmaan, jääkarhu tarttuu sinettiin terävillä kynsillään.

Kuinka he pysyvät lämpiminä niin kylmällä säällä?



Jääkarhut ovat sopeutuneet arktisen alueen kylmään. Ensinnäkin heillä on paksu rasvakerros, joka auttaa eristämään ne kylmältä. Se on yleensä noin 3-4 tuumaa paksu. Toiseksi heillä on paksu ulkokarvakerros, joka on valmistettu onttoista putkista, jotka on täytetty ilmalla. Nämä ulkokarvat auttavat pitämään sisäistä turkista kastumasta, kun he uivat jäisessä vedessä.

Ovatko ne vaarallisia?

Jääkarhut näyttävät pehmoisilta ja mukavilta, mutta ovat erittäin vaarallisia ja aggressiivisia. He kamppailevat usein harjoittelemaan taistelua keskenään, mutta harvoin todella satuttavat toisiaan. Äiti puolustaa vakaasti poikiaan, joten älä mene mihinkään äidin ja hänen poikiensa lähelle.

Mitä jääkarhu vauvoja kutsutaan?

Jääkarhuvauvoja kutsutaan pennuiksi. Ne syntyvät talvella, yleensä tammikuussa tai joulukuussa. Ensimmäisen syntymänsä aikana jääkarhunpentu painaa vain yhden kilon. Se ei kuule eikä näe ja sillä on hyvin vähän turkista. Pennut ovat äitinsä luona muutaman vuoden, ja hän opettaa heitä metsästämään ja ravitsemaan ruokaa.

Ovatko ne uhanalaisia?

Jääkarhuja ei tällä hetkellä luokitella uhanalaisiksi, mutta ne on lueteltu uhanalaisina ja haavoittuvina. Jääkarhujen nykyisen populaation on arvioitu olevan noin 25 000, mutta se vähenee. Heitä uhkaa kutistuva elinympäristö, saastuminen ja laiton metsästys.

Hauskoja faktoja jääkarhuista
  • He näkevät upeasti veden alla.
  • Jääkarhun turkki ei ole oikeastaan ​​valkoinen, mutta on todella kirkkaita hiusputkia, jotka saavat ne näyttämään valkoisilta.
  • He ovat kärsivällisiä ja odottavat tuntikausia hylkeen reiän yläpuolella mahdollisuutta saada illallinen.
  • Heillä on suuri haju ja he voivat haistaa jopa 20 mailin päässä olevan sinetin.
  • He eivät lepotila, mutta ne pysyvät lämpimänä talvella nukkumalla luolassa.
  • Heidän tiedetään käyvän pitkillä yli 100 mailin uinnilla.
  • Ne ovat ympäristössä ravintoketjun kärjessä.
Lisätietoja nisäkkäistä:

Nisäkkäät
Afrikkalainen villikoira
American Bison
Kaksikyttyräinen kameli
Sinivalas
Delfiinit
Norsut
Jättipanda
Kirahvit
Gorilla
Virtahepot
Hevoset
Meerkat
Jääkarhuja
Preeriakoira
Punainen kenguru
punainen susi
Sarvikuono
Täplikäs hyeena