Lisätietoja tästä jättilinnusta

Strutsi on maailman suurin lintu. Vaikka sillä on siivet, se ei voi lentää, mutta se korjaa lennon puutteen juoksemalla erittäin nopeasti. Strutsi löytyy luonnosta Afrikka , mutta sitä viljellään kaikkialla maailmassa lihansa vuoksi.

Strutsipari


Miltä strutsi näyttää?

Strutsi on ainutlaatuisen näköinen eläin. Siinä on pitkät laihat jalat, iso runko pienillä siivillä, pitkä kaula ja vaarallinen pitkä nokka. Strutsi painaa yleensä 200-300 kiloa ja voi kasvaa 9 metriä pitkä. Sen suuri runko on peitetty höyhenillä. Uroksilla on mustat höyhenet, joiden alapuolella ja hännässä on valkoista. Naaraat ovat yleensä harmaita. Strutsin silmät voivat olla halkaisijaltaan lähes 2 tuumaa, mikä antaa heille suurimmat silmät kaikista maaeläimistä.

Kuinka nopeasti he juoksevat?

Strutsi on kuuluisa nopeudestaan ​​maassa. Sen voimakkaiden jalkojen avulla se voi saavuttaa nopeuden 40 mailia tunnissa! Strutsi voi myös käyttää vahvoja jalkojaan saalistajan potkimiseen. Se voi potkia helposti tarpeeksi kovasti tappamaan ihmisen tai jopa leijonan. Useimmissa tapauksissa strutsi käyttää vain nopeuttaan ohittamaan kaikki uhat.

Jos he eivät voi lentää, miksi heillä on siivet?

Strutsin siipiä ei käytetä lentämiseen, mutta ne eivät myöskään ole täysin hyödyttömiä. Ne auttavat paljon tasapainossa, kun strutsi käy täydellä nopeudella ja hänen on vaihdettava suuntaa. Niitä käytetään myös seurusteluun pojan ja tytön strutsin välillä.

Mitä he syövät ja tekevät?

Strutsi elää kaikesta, mitä voi löytää syötäväksi. Tämä sisältää kasveja, hyönteisiä ja pieniä eläimiä, kuten liskoja. He asuvat usein laumassa muiden strutsien kanssa. Tyypillisessä laumassa on noin kymmenen lintua, mutta joidenkin laumojen tiedetään olevan jopa 100 lintua. Nämä karjat auttavat myös heitä pysymään turvassa. Jokaisella karjalla on yksi iso pesä, johon kaikki munat munitaan. Näin koko lauma voi auttaa suojaamaan munia. Strutsimunat ovat kaikkien eläinten suurimmat munat keskimäärin 3 kiloa.

Miksi he panevat päänsä maahan?

Strutsi ei todellakaan laita päätä maahan, kuten niin monet sarjakuvia haluavat näyttää. Se mitä he todella tekevät, ovat makaamaan ja laittaa päänsä ja kaulansa tasaisesti maahan piiloutumaan. Etäisyydellä näet vain heidän ruumiinsa, joten näyttää siltä, ​​että he ovat panneet päänsä reikään maahan.

Hauskoja faktoja strutsista
  • Strutsi ei vain voi potkia kovaa, vaan se on aseistettu 4 tuuman pituisilla kynsillä jaloillaan.
  • Strutsin askel täydellä vauhdilla voi nousta 16 jalkaan.
  • Strutsi syö joskus kiviä ja kiviä, jotka auttavat heitä sulattamaan ruokansa.
  • Joissakin paikoissa on strutsikilpailuja, joissa ihmiset ratsastavat jättilintujen selillä. Heillä on jopa erityiset satulat ja ohjaimet heille.
  • Strutsilla on vain kaksi varpaita, kun taas kaikilla muilla linnuilla on kolme tai neljä.


Strutsi-poikasen poika
Strutsi vauva tipu

Lisätietoja linnuista:

Sininen ja keltainen ara - Värikäs ja puhukas lintu
Kalju kotka - Yhdysvaltojen symboli
Kardinaalit - Kauniit punaiset linnut, jotka löydät takapihaltasi.
Flamingo - Tyylikäs vaaleanpunainen lintu
Sinisorsa - Opi tästä mahtavasta Ankasta!
Strutsi - Suurimmat linnut eivät lentää, mutta ihmiset ovat nopeita.
Pingviinit - Uivat linnut
Punahäntä Hawk - Raptor