Opi tästä leikkisästä merinisäkkäästä.

Dolphin Pod tai delfiiniryhmä

Delfiinit ovat planeettamme leikkisimpiä ja älykkäimpiä eläimiä. Vaikka delfiinit viettävät elämänsä vedessä, he eivät ole kaloja, vaan nisäkkäitä. Delfiinit eivät voi hengittää vettä kuin kalat, mutta heidän täytyy tulla pinnalle hengittämään ilmaa. Delfiinejä on monenlaisia. Ehkä tunnetuimmat ovat pullonokkadelfiini ja tappajavalas (totta, Orca tai tappajavalas on delfiiniperheen jäsen).

Kuinka delfiinit elävät?

Delfiinit ovat hyvin sosiaalisia eläimiä. Monet delfiinit matkustavat ryhmissä, joita kutsutaan palkoiksi. Jotkut delfiinit, kuten Killer Whales, elävät 5-30 jäsenen palkoissa koko elämänsä ajan. Jokainen palkka käyttäytyy eri tavalla. Jotkut palot muuttavat ja matkustavat ympäri maailmaa, kun taas toiset ovat tietyn alueen. Joskus palkot voivat ryhmittyä yhteen ja tehdä jättiläisiä palkoja, jotka ovat kooltaan vähintään 1000 delfiiniä. Delfiinivauvoja kutsutaan vasikoiksi. Uroksia kutsutaan sonneiksi ja naisia ​​lehmiksi.

Kuinka suuret he saavat?

Suurin delfiini on Killer Whale, joka kasvaa jopa 23 metriä pitkäksi ja voi painaa yli 4 tonnia. Pienin delfiini on Heavisiden delfiini, joka kasvaa hieman yli 3 metriä pitkäksi ja painaa noin 90 kiloa. Delfiineillä on pitkät kuonot, joissa yleensä on noin 100 hampaita. Heillä on myös puhallusreikä päänsä päällä, jota he käyttävät hengitykseen.

Mitä delfiinit syövät?

Suurimmaksi osaksi delfiinit syövät muita pienempiä kaloja, mutta ne eivät rajoitu vain kaloihin. He syövät myös kalmaria, ja jotkut delfiinit, kuten Killer Whales, syövät usein pieniä merinisäkkäitä, kuten hylkeitä ja pingviinejä. Delfiinit metsästävät usein yhdessä, paimentamalla kaloja pakattuihin ryhmiin tai sisääntuloihin, joihin ne voidaan helposti saada kiinni. Jotkut delfiinit jakavat ruokansa nuorten kanssa tai antavat nuorten tarttua loukkaantuneen saaliin käytäntöön. He eivät pureskele ruokaansa, ne nielevät sen kokonaan. Delfiinit saavat tarvitsemansa veden eläimiltä, ​​joita he syövät, pikemminkin kuin juomaan merivettä.

Mitä delfiinit haluavat tehdä?

Delfiinit kommunikoivat piippausten ja pillien kautta. Heidän viestinnästä ei tiedetä paljon. He haluavat hypätä ja leikkiä ja tehdä akrobaattisia pyörii ilmassa. Heidän on tiedetty surffaavan aaltoja lähellä rantaa tai seuraavan alusten jälkiä. Delfiinit ovat myös hyvin kouluttavia, kuten merenpuistoissa, kuten Sea Worldissa, järjestetyt esitykset osoittavat.

Pullonokkadelfiini

Kuinka hyvin delfiinit näkevät ja kuulevat?

Delfiinien näkö ja kuulo ovat erinomaisia. Veden alla he käyttävät kaikua. Kaiku on eräänlainen kuin kaikuluotain, jossa delfiinit antavat äänen ja kuuntelevat sitten kaiua. Heidän kuulonsa on niin herkkä näille kaikuille, että he voivat melkein 'nähdä' esineitä vedessä kuulemalla. Tämän ansiosta delfiinit voivat sijoittaa ruokaa sameaan tai pimeään veteen.

Kuinka delfiinit nukkuvat?

Delfiinien on nukkuttava, joten miten he voivat tehdä sen hukkumatta? Delfiinit antavat puolet aivoistaan ​​nukkua kerrallaan. Vaikka toinen puoli nukkuu, toinen puoli on tarpeeksi hereillä, jotta delfiini ei hukkuisi. Delfiinit voivat kellua pinnalla nukkuessaan tai uida hitaasti pinnalle silloin tällöin hengityksen.

Hauskoja faktoja delfiineistä

  • Delfiinit ovat osa samaa eläinjärjestystä Cetaceaa kuin valaat.
  • Monia delfiinejä suojelee merinisäkkäiden suojelulaki. Hectorin delfiini luokitellaan uhanalaiseksi.
  • Ne ovat tarpeeksi älykkäitä ymmärtämään monimutkaisia ​​komentoja.
  • Kuten kaikki nisäkkäät, delfiinit synnyttävät elävät nuoret ja imettävät heitä maidolla.
  • Joki-delfiinit elävät makeassa vedessä pikemminkin kuin suolaisessa vedessä.
Lisätietoja nisäkkäistä:

Nisäkkäät
Afrikkalainen villikoira
American Bison
Kaksikyttyräinen kameli
Sinivalas
Delfiinit
Norsut
Jättipanda
Kirahvit
Gorilla
Virtahepot
Hevoset
Meerkat
Jääkarhuja
Preeriakoira
Punainen kenguru
punainen susi
Sarvikuono
Täplikäs hyeena