Opi tästä suositusta kanasta.

Sinisorsa Hän Ankka



Mikä on sinisorsa?

Kun useimmat ihmiset ajattelevat ankkoja, he ajattelevat sinisorsa. Sinisorsa on tavallinen ankka, jota esiintyy enimmäkseen Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa. Sinisorsa löytyy myös Keski-Amerikasta, Australiasta ja Uudesta-Seelannista. Sinisorsa on tieteellinen nimi Anas Platyrhynchos. Se kuuluu Dabbling Ducks -lajiin. Sinisorsa nauttii vedestä ja löytyy yleensä jokien, lampien tai muiden läheltä vesistöjä .

Miltä he näyttävät?

Sinisorsa kasvaa noin kahteen jalkaan ja painaa noin 2 ½ kiloa. Naaraspuolisella sinisorsalla on rusketuksen väriset höyhenet kaikkialla, kun taas sinisorsa-uroksella on vihreä pää, tummemmat selkä ja rinta sekä valkoinen runko. Jotkut ihmiset tosiasiallisesti kasvattavat sinisorsan kotimaisia ​​versioita, joten heillä on eri värit.Sinisorsa-ankanpoikien kaikki peräkkäin Mitä he syövät?



Sinisorsa ovat kaikkiruokaisia. Tämä tarkoittaa, että he syövät sekä kasveja että muita eläimiä. Ne ruokkivat enimmäkseen veden pinnasta syömällä kaikenlaisia ​​siemeniä, pieniä kaloja, hyönteisiä, sammakoita ja kalanmunia. He nauttivat myös syömästä joitain ihmisruokia, syövät usein ihmisviljelystä peräisin olevaa viljaa.

Mitä ääniä he tekevät?

Naaraspuoliset sinisorsa-ankat ovat kuuluisia 'quackista'. Kun varttuit ja opit, että ankat antavat mäkisevää ääntä; se oli naispuolisesta sinisorsa. Naiset tikkuvat kutsuakseen muita ankkoja heille, yleensä heidän ankanpoikaansa. Tätä puhelua kutsutaan usein 'hail call' tai 'decrescendo call'. Ankanpoikien kuulla tämän kutsun mailia.

Muutto

Kuten monet linnut, sinisorsa-ankat yhdistyvät parviin ja muuttavat talveksi pohjoisesta etelään ja sitten kesäksi takaisin pohjoiseen. Tällä tavoin he ovat aina siellä, missä on lämmin ja tarjolla on ruokaa. Nämä ankat ovat mukautuvia myös muilla tavoin. He pärjäävät hyvin, vaikka ihmiset ottaisivat luonnollisen elinympäristön haltuunsa. Tämä ei tarkoita, että meidän pitäisi tuhota heidän elinympäristönsä, mutta toistaiseksi ihmisten vuorovaikutus ei ole vaarantanut heitä.

Ankanpoikien

Sinisorsaa kutsutaan ankanpoikiksi. Ankanäiti munii yleensä noin 10 munaa. Hän hoitaa munia itse pesässä. Pian sen jälkeen, kun ankanpoikien kuoriutuminen munista, ankka-emä johtaa heidät veteen. Siitä lähtien he eivät yleensä palaa pesään. Ankanpoikanet ovat valmiita lähtemään muutamassa tunnissa kuoriutumisensa jälkeen. He voivat uida, kahlata, ruokkia itseään ja löytää ruokaa heti. Heidän äitinsä valvoo heitä ja auttaa suojelemaan heitä seuraavien kuukausien ajan. Noin kahden kuukauden kuluttua ankat voivat lentää ja itsenäistyä.

Hauskoja tietoja sinisorsista
  • Sinisorsaa kutsutaan drakeiksi ja naaraspuolista kana.
  • Ankat saattavat kahlata hitaasti, mutta ne voivat lentää melko nopeasti. Huippunopeudella he voivat lyödä 70 mailia tunnissa!
  • Sinisorsa voi tarvittaessa lentää melkein pystysuorassa. Tähän sisältyy lentoonlähtö vedestä melkein suoraan ylöspäin.
  • Pohjois-Amerikassa on arvioitu olevan yli 10 miljoonaa sinisorsaa.
  • Lentävien ankkojen ryhmää kutsutaan parveksi, mutta kun he ovat veden päällä, sitä kutsutaan herraksi.




Lisätietoja linnuista:

Sininen ja keltainen ara - Värikäs ja puhukas lintu
Kalju kotka - Yhdysvaltojen symboli
Kardinaalit - Kauniit punaiset linnut, jotka löydät takapihaltasi.
Flamingo - Tyylikäs vaaleanpunainen lintu
Sinisorsa - Opi tästä mahtavasta Ankasta!
Strutsi - Suurimmat linnut eivät lentää, mutta ihmiset ovat nopeita.
Pingviinit - Uivat linnut
Punahäntä Hawk - Raptor