Opi erittäin nopeasta suuresta kissasta.

Gepardi Gepardi on suuri kissa ja tunnetaan nopeimmaksi kaikista maaeläimistä. Se voi saavuttaa jopa 70 mailia tunnissa. Gepardi voi kiihtyä 0: sta 60: een noin 3 1/2 sekunnissa. Tämä on nopeampi kuin useimmat urheiluautot!

Missä he asuvat?

Gepardeja löytyy enimmäkseen Afrikka , mutta maassa on pieni gepardiväestö Iran . Gepardeja löytyy monenlaisista elinympäristöistä, ja he elävät mielellään avoimilla maa-alueilla kuten Afrikan maat niityt ja savanni . Naaraspuoliset gepardit muodostavat suuren koti-alueen, joka voi olla päällekkäinen muiden naisgepardien kanssa. Miehet puolestaan ​​muodostavat tyypillisesti paljon pienemmän alueen.

Gepardi vaanii saalista
Asuvatko he ryhmissä?

Miesgepardit ryhmittyvät usein koalitioiksi kutsuttuihin ryhmiin. He yleensä ryhmittyvät veljien kanssa, mutta voivat myös ryhmittyä olemassa olevan ryhmän tai muiden miesten kanssa, jotka olivat yksinäinen uros pentueessaan. Naaraspuoliset gepardit kuitenkin metsästävät yksin, lukuun ottamatta omia poikasiaan.

Miltä he näyttävät?



Gepardeilla on lyhyt rusketus turkki, jossa on pieniä mustia pisteitä, jotka auttavat heitä piiloutumaan tai naamioimaan. Gepardin valkoisella vatsa-alueella ei ole täpliä. Aikuiset gepardit kasvavat välillä 90-140 kiloa ja noin 4-4,5 jalkaa pitkiä. Heillä on ohut runko, pitkät jalat, syvä rinta ja kapea vyötärö. Nainen gepardi on yleensä pienempi kuin uros, mutta uroksen ja naisen gepardin välillä ei ole merkittäviä ulkonäköeroja.

Gepardit ovat pienempiä kuin tyypilliset isot kissat, kuten leijona, tiikeri, leopardi ja jaguar. He eivät myöskään voi karjua kuin kaikki suuremmat kissat. Gepardeja pidetään kuitenkin usein pienimmistä isoista kissoista.

Mitä gepardit syövät?

Gepardit syövät enimmäkseen pieniä ja keskisuuria nisäkkäät kuten gasellit, impala, helmikanat ja jänikset. Gepardit metsästävät hämärässä tai aamunkoitteessa. He metsästävät näköä. Kun he havaitsevat saaliin, he hiipivät niin lähelle kuin pystyvät ja käyttävät sitten ylivoimaista nopeuttaan saaliin kiinni saamiseksi. Gepardit syövät yleensä ateriansa mahdollisimman nopeasti ennen leijonaa tai pakkaa hyeenat voi viedä sen pois.

Vauva-gepardeja kutsutaan pennuiksi. He ovat hyvin haavoittuvia, kun he ovat syntyneet etenkin luonnollisille vihollisilleen; leijonat, leopardit ja hyeenapaketit. Tyypillinen gepardi elää 12 vuotta.

Ovatko ne uhanalaisia?

Kyllä, gepardeja pidetään uhanalaisina lajeina. Arvioiden mukaan vuonna 1900 oli yli 100 000 gepardia, mutta nykyään niitä on vain noin 11 000.

Hauskoja faktoja gepardeista
  • Gepardit käyttävät häntäään kääntymään, kun he ajavat täydellä nopeudella.
  • Vaikka he eivät voi mölyä, he voivat antaa useita muita ääniä, kuten nurinaa, sirpausta, huutelua ja murinaa. He käyttävät joitain näistä äänistä kommunikoidakseen muiden gepardien kanssa.
  • Muinaiset egyptiläiset piti gepardeja lemmikkinä.
  • Cheetosin maskotti on Chester Cheetah.
Useat gepardit yhdessä

Lisätietoja kissoista:

Gepardi - Nopein maa-nisäkäs.
Pilvinen Leopard - Uhanalainen keskikokoinen kissa Aasiasta.
Lionit - Tämä iso kissa on viidakon kuningas.
Maine Coon -kissa - Suosittu ja iso lemmikkikissa.
Persialainen kissa - Suosituin kotieläiminä pidetty kissa.
Tiikeri - Suurin isoista kissoista.