Punainen kenguru

Kenguru joey-pussilla


Punainen kenguru on suurin kaikista kenguruista. He asuvat suuressa osassa Australiaa ja ovat suurin Australiassa asuva nisäkäs. Sen tieteellinen nimi on Macropus rufus.

Kuinka suuret he saavat?

Miehet ovat paljon suurempia kuin naiset. Ne voivat kasvaa melkein 10 jalkaan ja painaa 200 kiloa. Naaraat kasvavat alle 4 metriä pitkiksi ja noin 80 kiloksi. Miehet ovat yleensä noin 5 jalkaa pitkiä, mutta jotkut ovat kasvaneet seisomaan noin 6 ½ jalkaa pitkiä.

He saavat nimensä uroksen turkiksen väristä, joka on punaruskea. Naaraat ovat yleensä enemmän ruskeanharmaita. Heillä on lyhyet laihat käsivarret, mutta paljon voimakkaammat jalat, joita he käyttävät hyppäämiseen. Heillä on myös pitkä ja vahva häntä, joka auttaa heitä tasapainottamaan takajaloillaan.

Kenguru vauvaKenguru vauva

Kuinka pitkälle kengurut voivat hypätä?



Uros Punainen kenguru voi hypätä jopa 30 jalkaa yhdellä hypyllä! He voivat myös käyttää hyppykykyään matkustaa nopeasti jopa 30 mailin tunnissa.

Mitä he syövät?

Kengurut ovat kasvinsyöjiä. He laiduntavat enimmäkseen nurmilla. Koska he elävät enimmäkseen kuivissa kuivissa paikoissa, he voivat mennä ilman vettä pitkäksi aikaa.

Mikä on pussieläin?

Pussieläin on eräänlainen eläin, joka synnyttää vauvan hyvin aikaisin. Syntymän jälkeen vauva asuu pussissa äidin vieressä, kun se kehittyy edelleen. Kengurut ovat pussieläimiä. Vauvoja kutsutaan iloksi ja ne ovat hyvin pieniä, vain tuuman tai niin pitkiä, kun ne syntyvät ensimmäisen kerran. Syntymän jälkeen ilot elävät äidin pussissa noin kahdeksan kuukautta.

Ovatko he todella box?

Mieskengurut taistelevat joskus. Kun he taistelevat, näyttää siltä, ​​että he nyrkkeilevät. Aluksi he työntävät toisiaan käsivarsillaan. Sitten, jos taistelu muuttuu vakavaksi, he alkavat potkia toisiaan voimakkailla jaloillaan. He voivat tukea itseään hännällä samalla kun he antavat voimakkaita potkuja.

Hauskoja faktoja kengurusta
  • Miehiä kutsutaan boomereiksi ja naisia ​​flyereiksi.
  • Kengurut elävät väkijoukkojen ryhmissä.
  • Heillä on lyhyt elinikä luonnossa, vain noin 8 vuotta.
  • Kengurut tapetaan usein lihansa ja nahastaan ​​valmistetun ihonsa vuoksi.
  • Punainen kenguru ei ole uhanalainen, ja sen suojelutila on 'vähiten huolestuttava'.
  • He ovat todella hyviä uimareita, mutta he eivät voi kävellä taaksepäin.
  • He kolkuttavat jalkansa kovalla äänellä varoittaakseen toisiaan vaarasta.
Kengurut

Lisätietoja nisäkkäistä:

Nisäkkäät
Afrikkalainen villikoira
American Bison
Kaksikyttyräinen kameli
Sinivalas
Delfiinit
Norsut
Jättipanda
Kirahvit
Gorilla
Virtahepot
Hevoset
Meerkat
Jääkarhuja
Preeriakoira
Punainen kenguru
punainen susi
Sarvikuono
Täplikäs hyeena