Punahäntä Hawk Raptor

Punainen pyrstö haukka valokuva


Punahäntähaukka on petolintu eli raptor, joka asuu Pohjois-Amerikassa. Sen tieteellinen nimi onbuteo jamaicensis.

Miltä he näyttävät?

Punahäntäinen haukka on yleensä ruskea ja punaisella hännällä. Sen vatsa on selkää kevyempi ja siinä on lyhyt, kaareva musta nokka. Heidän pyrstönsä ovat lyhyet ja leveät, ja siivet ovat melko leveät ja paksut. Naaraat ovat yleensä 25% miehiä suurempia ja kasvavat hieman yli 2 jalan pituisiksi ja siipien kärkiväli on lähes 4 jalkaa. Ne voivat painaa jopa 3 ½ kiloa.

Missä punahäntäiset haukat elävät?

Punahäntäinen haukka voi elää monenlaisissa elinympäristöissä metsistä kaupunkeihin. Se haluaa olla korkeita alueita ahventamaan ja etsimään saalista, kuten puita tai puhelinpylväitä. Se löytyy useimmilla alueilla Pohjois-Amerikassa Alaskasta aina Floridaan asti.

Punahäntäiset haukat parittelevat koko elämän ja voivat usein elää samalla pesintäalueella vuosia. He munivat yleensä 1-3 munaa. Äiti viettää suurimman osan ajasta munien kanssa, mutta isä täyttää ajoittain. He ruokkivat vasta kuoriutuneita poikasia 6-10 viikon ajan. Kun poikaset voivat lähteä pesästä, vanhemmat opettavat heille kuinka metsästää ruokaa.



Punainen pyrstö haukka ruokintaPunahäntäinen haukan ruokinta
Mitä he syövät?

Punahäntäiset haukat ovat petolintuja, eli he metsästävät eläimiä ruokansa vuoksi. Melkein mikä tahansa pieni eläin tekee, mutta he syövät enemmän pieniä nisäkkäitä kuin kaloja, pääasiassa jyrsijöitä, kuten hiiret, pikkuoravat ja oravat. He syövät myös käärmeitä, pieniä lintuja ja jopa hyönteisiä. He metsästävät enimmäkseen istumalla korkealla ahvenella ja sitten pyyhkäisemällä alas nopeasti saadakseen saaliinsa paloihin. Sukellettaessa nämä linnut voivat osua yli 100 mailin tunnissa. Heillä on erinomainen näkökyky nähdä saaliinsa kaukaa.

Voiko heitä kouluttaa?

Punahäntäiset haukat ovat hyvin koulutettavissa ja suosikki lintu haukkametsästyksessä. Haukkametsästys on silloin, kun petolinnut koulutetaan metsästämään. He lentävät vapaasti ja metsästävät, mutta palaavat sen jälkeen omistajiensa luo. Yhdysvalloissa on paljon sääntöjä haukkametsästyksestä. Näihin sisältyy tarkka ikä ja aika, jolloin haukka voidaan ottaa luonnosta koulutettavaksi.

Hauskoja faktoja punahäntälaisista haukoista
  • Joskus heitä kutsutaan kanan haukoiksi, hiirihaukkoiksi tai punaisiksi haukoiksi.
  • He tekevät kovaa voimakasta huutoa, jota käytetään usein televisiossa tai elokuvissa.
  • Punahäntäisen haukan suojelutila on pienempi riski tai vähiten huolestuttava.
  • Jotkut pitävät sen höyheniä pyhinä Amerikan alkuperäisasukas heimot, erityisesti hännän höyhenet.
  • Iso sarvipöllö on usein kilpailija ruoasta ja alueesta luonnossa.
  • Niiden elinikä on noin 20 vuotta.
  • He eivät voi liikuttaa silmiään pistorasiassa ja joutuvat liikuttamaan päätä katsomaan ympärilleen.
  • Punahäntäisen haukan ympärillä voi olla apua jyrsijöiden populaation pitämisessä.
Punainen pyrstö haukka aidalla



Lisätietoja linnuista:

Sininen ja keltainen ara - Värikäs ja puhukas lintu
Kalju kotka - Yhdysvaltojen symboli
Kardinaalit - Kauniit punaiset linnut, jotka löydät takapihaltasi.
Flamingo - Tyylikäs vaaleanpunainen lintu
Sinisorsa - Opi tästä mahtavasta Ankasta!
Strutsi - Suurimmat linnut eivät lentää, mutta ihmiset ovat nopeita.
Pingviinit - Uivat linnut
Punahäntä Hawk - Raptor