punainen susi

Punainen susi Pohjois-Carolinassa
  • Valtakunta: Animalia
  • Turvapaikka: Chordata
  • Luokka: Nisäkkäät
  • Tilaus: Carnivora
  • Perhe: Canidae
  • Tällainen koira
  • Laji: C. lupus
  • Alalaji: C. l. rufus
Miltä punainen susi näyttää?

Nimestään huolimatta punaisilla susilla voi olla erilaisia ​​turkin värejä, kuten keltainen, musta, ruskea, harmaa ja punainen. Usein jalkojen ja korvien takana olevalla turkilla on punertava sävy.

Ne ovat kooltaan samanlaisia ​​kuin Saksanpaimenkoira . Miehet kasvavat noin 30 tuumaa pitkäksi olkapäähän ja painavat noin 60-80 kiloa. Ne ovat pienempiä kuin harmaat sudet, mutta suuremmat kuin kojootit. Naaraat ovat hieman pienempiä kuin urokset.

Mitä he syövät?

Punaiset sudet ovat lihansyöjiä ja syövät siksi enimmäkseen lihaa. Heidän ensisijainen ruokansa koostuu pienistä jyrsijöistä, kaneista, pesukarhuista ja peuroista. He syövät myös hyönteisiä ja marjoja.

Missä he asuvat?



Punaiset sudet elävät Pohjois-Amerikassa. Kerran suuressa osassa Yhdysvaltojen kaakkoisosaa oli punaisia ​​susia, mutta elinympäristöjen häviämisen ja metsästyksen vuoksi ne kuolivat luonnossa vuonna 1980. Onneksi eläintarhoissa asui vielä joitain punaisia ​​susia. Siitä lähtien heidät on palattu luonnoon ja elävät nyt Pohjois-Carolinan suojelualueilla. Punaiset sudet suosivat metsät , rannikkoperäiset ja joskus suot.

Matkustavatko he pakkauksissa?

Kyllä, punaiset sudet elävät ja matkustavat viiden tai kahdeksan eläimen pakkauksissa. Susipelalla on alue, jota se puolustaa muilta laumoilta. He metsästävät joskus yksin tai lauman kanssa. Sudet kommunikoivat erilaisilla äänillä, kuten ulvomalla, tuoksumerkinnöillä, ilmeillä ja kehon liikkeillä. Esimerkiksi hallitsevat johtajat nostavat hännänsä ja seisovat korkeina kohdatessaan toisen suden. Jokaisessa pakkauksessa on hallitseva uros- ja naissusi, jotka johtavat laumaa. Yleensä vain hallitsevalla sudeparilla on pentuja.

Punainen susi pennut

Punainen susi pennut syntyvät 2-8 pennun pentueissa. Syntyessään pennut ovat pieniä ja heidän silmänsä ovat edelleen kiinni. He ovat täysin riippuvaisia ​​äidistään suojelun ja ruoan suhteen. Kun he kasvavat, koko pakkaus auttaa huolehtimaan heistä ja suojelemaan heitä. Kun he ovat kasvaneet kypsyyteen, he voivat yrittää yksin muodostaa oman pakkauksensa.

Kaksi punaista sudenpentua pidetään
Punainen susi pennut
Ovatko ne uhanalaisia?

Punaiset sudet ovat tällä hetkellä äärimmäisen uhanalainen lista. Ihmiset metsästivät heitä melkein sukupuuttoon 1800- ja 1900-luvuilla. Vuoteen 1973 mennessä susia oli jäljellä vain noin sata. Otettiin käyttöön vankeudessa pidetty kasvatusohjelma, jolla yritettiin pelastaa eläin sukupuutolta. Vuoteen 1980 mennessä ne otettiin huomioon sukupuuttoon luonnossa , mutta jotkut säilyivät silti eläintarhoissa. Vuonna 1987 neljä uros-naarasparia vapautettiin takaisin luontoon vuonna Pohjois-Carolina . Siitä lähtien enemmän on vapautettu ja susikanta on alkanut palata hieman.

Hauskoja faktoja Punainen susi
  • Kansallispuistojen suojeluliiton mukaan luonnossa elää tällä hetkellä noin 80 punaista susia.
  • Punaisilla susilla ei ole luonnollisia saalistajia.
  • Ne on julkaistu uudelleen useille suojelluille rannikkosaarille.
  • Ne ovat enimmäkseen öisiä eläimiä, mikä tarkoittaa, että he ovat aktiivisia yöllä ja nukkuvat päivällä.
  • Uros- ja naaraspuoliset sudet sitoutuvat tyypillisesti pariksi koko elämän ajan.
  • Yli puolet punasusikannasta elää edelleen vankeudessa.
  • Punaiset sudet elävät luonnossa kahdeksan tai yhdeksän vuotta. He voivat elää pidempään vankeudessa.
Lisätietoja nisäkkäistä:

Nisäkkäät
Afrikkalainen villikoira
American Bison
Kaksikyttyräinen kameli
Sinivalas
Delfiinit
Norsut
Jättipanda
Kirahvit
Gorilla
Virtahepot
Hevoset
Meerkat
Jääkarhuja
Preeriakoira
Punainen kenguru
punainen susi
Sarvikuono
Täplikäs hyeena