Tiikeri

Siperian tiikerin pää

Tiikeri on suurin isoista kissoista. Se on tunnetuin ainutlaatuisista oransseista väreistään ja mustavalkoisista raidoistaan. Tiikerin tieteellinen nimi on Panthera tigris.

Kuinka suuret tiikerit ovat?

Suurin tiikereistä, Siperian tiikeri, voi kasvaa noin 10 metriä pitkäksi ja painaa yli 400 kiloa. Tämä tekee yhden massiivisen kissan ja antaa heidän käyttää painoaan kaatamaan saalista ja pitämään sitä sitten. Ne ovat myös voimakkaita kissoja, ja ne voivat juosta erittäin nopeasti koostaan ​​huolimatta.

Tiikeri makaamassa

Niiden erottuvat raidat tarjoavat naamioinnin tiikereille metsästyksen aikana. Vaikka useimmilla tiikereillä on oranssin, valkoisen ja mustan raidan kuvio, jotkut ovat mustia ruskeanvärisiä nauhoja ja toiset ovat valkoisia ruskean raidat.

Tiikereillä on suuret etutassut, joilla on pitkät terävät kynnet. He käyttävät näitä kaatamaan saalista, mutta myös raaputtamaan puita alueidensa merkitsemiseksi.



Missä tiikerit elävät?

Tänään tiikerit asuvat eri taskuissa Aasia mukaan lukien maat kuten Intia, Burma, Venäjä, Kiina, Laos, Thaimaa ja Indonesia. He elävät erilaisissa elinympäristöissä trooppisista sademetsistä mangrove-suoihin. He haluavat asua lähellä vettä, jossa on paljon saalista, ja myös alueilla, joilla on kasvillisuutta, jossa heidän raidat toimivat naamiointina.

Mitä he syövät?

Tiikerit ovat lihansyöjiä ja syövät eniten mitä tahansa kiinni saamaansa eläintä. Tämä sisältää joitain suurempia nisäkkäitä, kuten vesipuhvelia, peuroja ja villisikoja. Tiikerit hiipivät saaliinsa päälle ja vangitsevat ne sitten jopa 40 mailin tunnissa. He käyttävät pitkiä teräviä koirahampaitaan tarttuakseen saaliin kaulasta ja tuodakseen sen alas. Jos se on iso eläin, se voi ruokkia tiikeriä jopa viikon ajan.

Millaisia ​​tiikereitä on olemassa?

Tiikereitä on kuusi tyyppiä, joita kutsutaan alalajeiksi:

  • Bengalin tiikeri - Tämä tiikeri löytyy Intiasta ja Bangladeshista. Ne ovat yleisin tiikerityyppi.
  • Indokiinan tiikeri - Indokiinasta löydetyt tiikerit ovat pienempiä kuin Bengalin tiikeri ja haluavat asua vuoristometsissä.
  • Malaijan tiikeri - Tämä tiikeri löytyy vain Malayan niemimaan kärjestä.
  • Siperiantiikeri - Tämä on tiikereistä suurin ja löytyy Itä-Siperiasta.
  • Sumatran Tiger - Löydetään vain Sumatran saarelta, nämä ovat pienimpiä tiikereitä.
  • Etelä-Kiinan tiikeri - Tämä on uhanalaisimpia tiikereitä. Ne ovat kriittisesti uhanalaisia ​​ja lähestymässä sukupuuttoon.
Ovatko ne uhanalaisia?

Joo. Tiikereitä on paljon uhanalaiset lajit . Jotkut ajattelevat, että Etelä-Kiinan tiikerin alalajit ovat jo luonnossa sukupuuttoon asti. Huolimatta monista tiikerien suojelua koskevista laeista ja kansallispuistoista, niiden elinympäristö tuhoutuu edelleen ja salametsästäjät metsästävät heitä edelleen.

Hauskoja tietoja tiikeristä
  • Tiikerit ovat erinomaisia ​​uimareita, ja he nauttivat jopa uinnista ja jäähdytyksestä vedessä kuumana päivänä.
  • He elävät 15-20 vuotta luonnossa.
  • Äiti metsästää ja ruokkii pentujaan noin kahden vuoden ikään saakka.
  • Jokaisella tiikerillä on ainutlaatuinen raitaryhmä.
  • Tiikereiden on tiedetty kaatavan pieniä sarvikuonoja ja norsuja.
  • Animal Planet -television katsojat äänestivät tiikeriä maailman suosikkieläimeksi.
  • Se on kansallisen eläimen Intia .


Lisätietoja kissoista:

Gepardi - Nopein maa-nisäkäs.
Pilvinen Leopard - Uhanalainen keskikokoinen kissa Aasiasta.
Lionit - Tämä iso kissa on viidakon kuningas.
Maine Coon -kissa - Suosittu ja iso lemmikkikissa.
Persialainen kissa - Suosituin kotieläiminä pidetty kissa.
Tiikeri - Suurin isoista kissoista.